1 Ekim 2019 Salı

İçimdeki Çocuk Sergisi

Bağlarbaşı'ndaki Abdülmecid Efendi Köşkü'nde 16. İstanbul Bienali'ne paralel etkinlik olarak 'İçimdeki Çocuk' sergisi görülmeye değer. İki yıl önceki 'Kapı Çalana Açılır' sergisi gibi yine Ömer Koç Koleksiyonu'ndan bir seçki sunuluyor. Göz alıcı tarihi köşkte alışılmamış, şaşırtıcı ve fantastik bir dünyaya adım atarken zamansızlığı da algılıyorsunuz. Köşkün Mısır ve Osmanlı izleri taşıyan iç ve dış mimari detayları ve tasarımıyla birlikte eserlerin sıradışılığı ve sosyal medyanın etkisiyle sergiye ilgi çok fazla. Hafta orrtası nispeten ziyaretçi sayısı daha az olsa da hafta sonu yoğunluk söz konusu. Eserleri daha iyi inceleyebilmek için mümkünse hafta ortası günlerde ziyaret edilmesini tavsiye ederim. 


Yaşam Şaşmazer, Daphne Wright, Patricia Piccinini vb. sanatçıların 2017'deki Kapı Çalana Açılır sergisinde de çalışmaları yer alıyordu. Düşündüren, farklı bakış açılarına yönelten eserler malzeme ve teknik olarak da dikkat çekici. Károly Aliotti’nin sanat danışmanlığını üstlendiği sergide, 17. yüzyıldan günümüze resim, fotoğraf, heykel ve çeşitli yerleştirmeler bir araya getirilmiş.


Hem bahçede hem de köşkün iki katında Türkiye'den ve dünyadan 60'a yakın sanatçının 100'ün üzerinde çalışmasının bulunduğu sergi 10 Kasım'a kadar Pazartesi günleri hariç her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında ziyarete açık. Giriş ücretsiz. Koç Holding bu sergiyi düzenlemekle birlikte 16. İstanbul Bienali'nin de sponsorlarından. İstanbul'da yaşamanın en güzel taraflarından biri bu. Sanatseverler için özellikle Eylül ve Ekim ayları dolu dolu geçiyor.



Sergide çalışmaları olan sanatçılar: Francesco Albano, Murat Balcı, Ronit Baranga, Yto Barrada, Bertozzi & Cassoni, Stefano Bombardieri, Claudio Bravo, David Breuer-Weil, Paul Carey, Jean Baptiste Carpeaux, Keith Carter, Loris Cecchini, Taner Ceylan, E.V.Day, Antoine de Saint-Exupéry, Snyder Dean, Maurice Denis, Nezaket Ekici, Yael Erlichmann, Jan Fabre, Nancy Fouts, Françoise Gilot, Murat Gök, Simon Groves & Tracy Johnson, Mona Hatoum, Kenny Hunter, John Isaacs, Ahmet Doğu İpek, Juneau Projects, Clementine Keith-Roach, Alicja Kwade, Lloyd le Blanc, Fabien Mérelle, Luc-Olivier Merson, Polly Morgan, Ordinary Architecture, İrfan Önürmen, Ferhat Özgür, John Campbell Phillips, Pablo Picasso, Patricia Piccinini, Wilfred Pritchard, Tawatchai Puntusawasdi, Elsa Sahal, Michael Schwarze, Erinç Seymen, Carolein Smit, Yaşam Şaşmazer, Sam Taylor-Wood, Hale Tenger, Seyhun Topuz, Mehmet Ali Uysal, Levi Van Veluw, Fabio Viale, Andy Warhol, Bedwyr Williams, Daphne Wright, Erwin Wurm, Damla Yalçın

Not: Sergiyle ilgili daha fazla fotoğraf için: https://www.instagram.com/naylaky/
Bu arada bloga 15 aydır yazı eklemiyordum.

Konuyla İlgili Diğer Yazılar:


*****Bu sayfadaki yazının ve fotoğrafların tüm hakları yazara aittir. Sadece kaynak gösterilerek, yazar adı ve orijinal sayfanın aktif linki belirtilerek alıntı yapılabilir ve paylaşılabilir. Nalan Yılmaz adıyla tüm yazılar 'Creative Commons Attribution Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License' altında tescillidir.  Creative Commons License

0 comments :

Yorum Gönder



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...